Müşterilerinin beklentilerini maximum düzeyde karşılamayı ilke edinen KOBİ-Rise, yeni marka ismi oluşturmanızda da size destek sağlamaktadır
1Türkiye’de tescilli bir markanın yurtdışında da aynı şekilde korunması mümkündür. Korumanın başlaması için tescil ön şarttır. Bu yüzden Türkiye dışında faaliyeti bulunan veya faaliyete başlamayı düşünen şirket veya şahıslar, markalarını yurtdışında tescil ettirmelidirler.
İhracat yapılan ülkede markanız bir başkası tarafından tescil ettirilirse “gümrüklerde mallara el konulması ” riski bulunmaktadır.
Yurtdışında marka tescili yaptırmanın çeşitli yolları vardır. Bunlar;
İhracat yapılacak ülkelerin resmi kurumlarından alınacak izinlerde (gıda üretim sertifikası, ilaç vb.) marka tesciline ihtiyaç duyulacaktır.
2KOBİ-Rise olarak, müvekkillerimizin değerli markalarını Türk Patent Enstitüsü’ne tescil başvurusunda bulunulan benzer ya da taklit markalara karşı özel takip sistemi ile müvekkilin talebi doğrultusunda izleme yapılmaktadır. Böylece benzer/taklit markaya 3 aylık ilan süresi içinde itiraz ederek yüksek maliyetli ve uzun zaman alan dava sürecine girmeden markayı iptal ettirebilme şansını yakalayabilmekteyiz.
3Marka değeri, tüketicilerin markaya atfettikleri değere bağlı olarak oluşturulan ve diğer markalar karşısında markanın finansal gücünü gösteren sayısal bir değerdir.
Marka, pazarda başarılı olursa, işletmenin defter değeri ile piyasa değeri arasındaki olumlu farkın büyümesinde etkili olmaktadır. Bu nedenle, işletmeler satışa konu olduklarında yüksek marka değerleri nedeniyle, defter değerlerinden daha yüksek fiyata satılmaktadırlar. Bu duruma verilebilecek en güncel örnek, Google’ ın 11,5 milyon $’lık yatırımla kurulan You Tube web sitesini 1,65 milyar $’a satın almasıdır.
KOBİ-Rise olarak uzman kadrosuyla uluslararası kabul görmüş metotlar kullanılarak ‘‘Marka Değerleme’’ niz yapılmaktadır.
4Tescile konu markanın, Türk Patent Enstitüsü veri tabanında benzerinin olup olmadığının kontrolü ücretsiz olarak yapılmaktadır
5Marka, bir işletmenin mal ve/veya hizmetlerini bir başka işletmenin mal ve/veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla, kişi adları dahil, özellikle sözcükler, şekiller, harfler, saylar, malların biçimi veya ambalajlar gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayımlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işarettir.
Bir işletmenin ticaret unvanı ve işletme adları başka kanunlarla tescilli olsa bile (Ticaret Odaları, Vergi Daireleri, Esnaf Odaları, Bağlı Oldukları Kurumlar dâhil) Türk Patent Enstitüsü’nce marka olarak tescil edilmedikçe size ait sayılmaz ve korunamazlar.
Bir markada aranacak en önemli özellik, bir işletmenin mal veya hizmetlerini diğer işletmelerin mal veya hizmetlerinden Ayırt Etme Gücünün bulunmasıdır.
TPE nezdinde tescil ettirdiğim bir markanın koruma kapsamı nedir?
Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilen bir marka, tescil kapsamındaki mal ve hizmetler için Türkiye sınırları içerisinde koruma sağlar. Türkiye'de tescilli bir marka Türkiye sınırları dışında herhangi bir koruma sağlamaz.
Marka tescilinin avantajları nelerdir?
Marka tescili sahibine, ilgili markanın tescil kapsamındaki mal ve hizmetler için marka sahibinin izni dışındaki her türlü kullanımını engelleme hakkı verir. Marka sahibi markayı bizzat kendi kullanabileceği gibi başkalarına da marka kullanım izinleri verebilir. Markanın, marka sahibinin izni dışında kullanımına karşı tüm yasal haklara sahiptir.
Marka çeşitleri;
Ticaret Markaları
Bir işletmenin imalatını veya ticaretini yaptığı malları, başka işletmelerin mallarından ayırt etmeye yarayan işaretlerdir. Malların üzerinde veya ambalajında kullanılan markalar ticaret markalarıdır.
Hizmet Markaları
Bir işletmenin hizmetlerini diğer işletmelerin hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işaretlere denir. Bankaların, sigorta şirketlerinin, hastanelerin, taşımacılık firmalarının, reklamcılık, tv-radyo yayıncılar, oteller, restoranların ve eğlence hizmeti veren firmaların markaları hizmet markalar kapsamında korunmaktadır.
Garanti Markaları
Marka sahibinin kontrolü altında, birçok işletme tarafından o işletmelerin ortak özelliklerini, üretim usullerini, coğrafi menşelerini ve kalitesini garanti etmeye yarayan işaretlerdir.
Ortak Markalar
Üretim, ticaret veya hizmet işletmelerinden oluşan, bir grubun mal veya hizmetlerini diğer işletmelerin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işaretlerdir.
61. SINIF
2. SINIF
3. SINIF
4. SINIF
5. SINIF
6. SINIF
7. SINIF
8. SINIF
9. SINIF
10. SINIF
11. SINIF
12. SINIF
13. SINIF
14. SINIF
15. SINIF
16. SINIF
17. SINIF
18. SINIF
19. SINIF
20. SINIF
21. SINIF
22. SINIF
23. SINIF
24. SINIF
25. SINIF
26. SINIF
27. SINIF
28. SINIF
29. SINIF
30.SINIF
31. SINIF
32. SINIF
33. SINIF
34. SINIF
35. SINIF
36. SINIF
37. SINIF
38. SINIF
39. SINIF
40. SINIF
41.SINIF
42. SINIF
43.SINIF
44.SINIF
45.SINIF
Müşteri Memnuniyeti
Güvenli Hizmet
Yılların Tecrübesi
Tam Destek